Workshop: Fra natur til smak – med Trøndelag Sankeri

Praktisk info
Dato: 28.05.25
Tidspunkt: 17:00 - 21:00
Adresse: Trøndelag sankeri AS, Drammensvegen, Melhus, Norge
Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening
Region: Trøndelag
Antall ledige plasser: 11
Pris fra: 500 kr
Bestill / Meld på
Påmeldingsfrist: 26.05.2025 22:00
Lær hvordan du kan bruke de fantastiske ville råvarene rundt oss!
Trondheim Sopp og Nyttevekstsforening har gleden av å invitere til en fantastisk matkveld!
🎉 Workshop: Fra natur til smak – med Trøndelag Sankeri
📍 Trøndelag Sankeri, Drammensvegen 55, 7224 Melhus
📅 Tid: Onsdag 28 mai 17:00–21:00
🧼 Ta med forkle – vi lager og smaker underveis!
Velkommen til en smakfull og lærerik ettermiddag i Sankeriet! Dette er et praktisk minikurs
for deg som vil lære hvordan du bruker ville vekster – ferske, tørkede og fryste – og
forvandler dem til smakfulle produkter du kan bruke gjennom hele året.
Her lager vi ting sammen – deltakerne er aktive og delaktige i hele prosessen. Vi bruker
lokalene til Sankeriet og sprer oss godt utover med både lukt, smak og kreativitet.
🌿 Du får også mulighet til å smake og utforske produkter vi selv sanker og foredler, og som
leveres til kokker og bartendere over hele Norge. Mange av teknikkene vi bruker har vi lært
gjennom samarbeid med restaurantbransjen.
Det blir også mulig å handle bøker og råvarer i vår lille butikk.
🔪 Du får være med og lage:
– Sirup av ville vekster – perfekt til cocktail, is og yoghurt
– Roseinfusert eddik
– Grønn olje på ramsløk
– Friterte ville vekster
– Smaksatt majones fra bunnen
– Krydder, pulver og smakssatt salt
– Sylting av ville vekster
– Dashi på tang og tare – japansk delikatesse med umami i sentrum
– Alkoholfri cocktail, brus og drikke med ville smaker
(Vil du teste med gin eller annet – ta med selv. Vi selger eller serverer ikke alkohol.)
👨🌾 Kursholder:
Jim-Andre Stene, kjent som Villbonden, er daglig leder og grunnlegger av Trøndelag
Sankeri. Han er en erfaren sanker, formidler og smaksnerd med lidenskap for naturens råvarer
og kokkekunst.
Gjennom Trøndelag Sankeri leverer han ville vekster, smaker og opplevelser til noen av
Norges fremste restauranter, og holder kurs og foredrag med fokus på sanking, bærekraft og
smak.
🌱 Trøndelag Sankeri er en av Norges ledende aktører innen sanking og foredling av ville
vekster. Vi jobber med kurs, opplevelser og produktutvikling – og leverer alt fra ville urter og
tang til sirup, eddik og smaksatt salt. https://trondelagsankeri.no/
Vi er nominert til Matprisen, Årets Lokalmatgründer – og Jim-Andre er medforfatter av boka
Sankeboka – sopp.
Medlemmer i en av Norges sopp- og nyttevekstforbund har medlemspris på billetter kr 500, Vanlig pris er kr 800. For å få medlemsprisen må man være innlogget ved påmelding.
Har du lyst til å bli medlem, kan du melde deg inn her:
Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)
Oppmøtedetaljer
Vi holder til på Trøndelag Sankeri sine lokaler. Det finnes nok parkeringsmuligheter ved lokalet. Kom i God Tid og ta med forkle. :)
