Vilt godt fra naturen – minikurs med smaksprøver – Ørland

Praktisk info

Dato: 03.04.25

Tidspunkt: 18:00 - 20:30

Adresse: Ørland Kultursenter, Rådhusgata, Brekstad, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 16

Pris fra: 150 kr

Bestill / Meld på

Påmeldingsfrist: 26.03.2025 22:00

Kom og smak på ville vekster - lær å ta vare på smakene!

I samarbeid med Besøkssenter Våtmark Ørland har vi klart å få Villbonden sjøl, Jim-André Stene, til å komme hit for å lære oss hva og hvordan vi kan bruke ville vekster vi finner i vårt område. Her kan vi utfolde oss med rik tilgang til sjø, fjære, eng og skog.

Få med deg dette minikurset med underholdende oppvisning i hva vi kan sanke, hvordan vi sanker og hva vi kan gjøre for å ta vare på de ville smakene til senere bruk. Det blir demonstrasjon av hvordan du enkelt tilbereder noen av råvarene, og det blir mange ville smaksprøver!

Jim-André Stene er eier og driver av Trøndelag Sankeri, en sankebedrift som leverer naturens spiselige ville vekster til landets fremste gourmet-restauranter. Han har fått til det kunststykket å gi gourmetkokkene muligheten til å bruke råvarer fra vår nære natur.

Jim-André  forteller om sanking i fjæra, i enger, parker og skog. Vi får lære om foredling på enklest mulig måte og hvordan vi senere kan lage produkter av det vi har sanket.

Foreningen deler ut gratis brosjyrer om sanking, og det blir mulighet til å kjøpe produkter fra Trøndelag Sankeri, som du kan lese mer om her: https://trondelagsankeri.no/

Medlemmer i en av Norges sopp- og nyttevekstforbund har medlemspris på billetter kr 150, Vanlig pris er kr 300. For å få medlemsprisen må man være innlogget ved påmelding.

Har du lyst til å bli medlem, kan du melde deg inn her:
Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)