[AVLYST] Sopptur ved Haugen Gård, Levanger

Foto: Edel Humstad

Praktisk info

Dato: 09.10.23

Tidspunkt: 16:00 - 17:00

Adresse: Banmyrvegen 74, 7609 Levanger, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 12

Pris fra: Gratis

Ledere

Ann Helen Skjerve Vik

93097012

akeleie82@gmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Turen er for nybegynnere som vil se etter de vanligste artene

Velkommen til sopptur

Vi ser på den soppen som vokser i området. I tillegg arrangerer vi soppkontroll kl 16-18 på samme sted, se eget arrangement.

Turen er for nybegynnere som vil se etter de vanligste soppartene og få noen tips om hva de kan brukes til. Målet vårt er at det du tar med hjem er god og trygg mat og at du blir inspirert til å ta nye turer i soppskogen.

Deltakelse er gratis for medlemmer i en av Norges sopp- og nyttevekstforbunds foreninger, for andre koster det kr 200.

Når du plukker sopp, anbefaler vi at du sorterer de forskjellige soppene i bokser eller papirposer før du legger dem i kurven. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og basis av stilken. Dette for å få med mest mulig av viktige kjennetegn, som vi trenger for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukket.

Turledere er Ann Helen Skjerve Vik og Eli Margrete Skjerve.

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Innherred og Trondheim sopp- og nyttevekstforeninger.

Ønsker du å bli medlem, kan du melde deg inn her: Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)

 

Oppmøtedetaljer

Vi starter turen fra Haugen gård
Ta av fra E6 på Rinnan til fylkesvei 133, etter ca 1,3 km tar du til venste inn på Banmyrvegen og kjører til Haugen gård, Banmyrvegen 74.
Vi får parkere på gården og tar soppturen i skogholtet ved gården: https://norgeibilder.no/?x=323717&y=7074247&level=16&utm=33&projects=4040&layers=1,3,4&plannedOmlop=0&plannedGeovekst=0