Soppens dag ved Moodden friluftsområde i Klæbu- sopputstilling og soppkontroll

Foto: Trine Boquist

Praktisk info

Dato: 04.09.22

Tidspunkt: 16:00 - 18:00

Adresse: Sveanvegen 263, 7540 Klæbu, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Pris fra: Gratis

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Lillian Vatn Kristiansen

93008995

lillkris74@gmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Velkommen til feiring av Soppens dag

Sopputstilling og soppkontroll  

Arrangementet er flyttet fra Vassfjellet vinterpark på grunn av anleggsarbeid!

«Soppens dag» har siden 2009 blitt feiret hvert år første søndag i september i hele Norden. Det er Norges sopp- og nyttevekstforbund, i samarbeid med medlemsforeningene, som står for arrangementene rundt omkring i Norge.

Hensikten med dagen er å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte. I Norge finnes rundt 7.000 arter av storsopper, som alle spiller en viktig rolle i naturen. I tillegg gir soppen mat på bordet, men alt er ikke spiselig. Sopp er spennende både for voksne og barn. Ofte er barn flinkere til å se det som vokser på bakken enn voksne, og å lete etter sopp er en egen liten skattejakt.

I TSNF markerer vi dagen med stand med utstilling av sopp, soppkontroll, brosjyremateriell og litteratur, samt aktivitetshefte og premier til barna.

På kontrollen går vi gjennom all soppen i kurven din. Dersom vi har tid til det, forteller vi deg litt om navn, kjennetegn og forvekslingsarter. Vi prøver også alltid å ha en liten sopputstilling av de vanlige artene du finner i området.

Målet vårt er at det du tar med hjem er god og trygg mat og at du blir inspirert til å ta nye turer i soppskogen.

Når du plukker sopp, anbefaler vi at du sorterer de forskjellige soppene i bokser eller papirposer før du legger dem i kurven. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og basis av stilken. Dette for å få med mest mulig av viktige kjennetegn, som vi trenger for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukket.