«Noe i gjære» – om fermentering og sanking hele året

Praktisk info

Dato: 23.03.23

Tidspunkt: 19:00 - 20:00

Adresse: Kongens gate 2, 7011 Trondheim, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 204

Pris fra: Gratis

Arrangementet er stengt for påmelding

Foredraget "Noe i gjære" er fullt av matglede!

I samarbeid med Trondheim folkebibliotek ønsker vi velkommen til Kulturtorget, hovedbiblioteket, inngang fra Kongens gate. Kom og bli inspirert.

På mange av Norges aller beste gourmetrestauranter serveres fermenterte retter og sopp og planter som er sanket i naturen, fordi det smaker så godt. Foredraget Noe i gjære – om fermentering og sanking gjennom hele året, er fullt av matglede. Du får lære mer om fermentering, denne eldgamle måten å bruke melkesyrebakterier til å konservere mat på, som er på full fart tilbake til kjøkkenet. Ikke bare gir det maten lang holdbarhet, men den gir også maten spennende og god smak.

Foredragsholder Anne Elisabeth Scheen deler i tillegg rikelig av sin sopp- og nyttevekstglede med tips om hvordan både sopp og planter kan sankes, konserveres og brukes i matlagingen.

   

Anne Elisabeth Scheen står bak nettstedet www.plukkogbruk.no,  Facebookgruppen Grønn matglede. Hun har skrevet bøkene Sopp Plukk & Bruk og Sopp på tur (begge 2018), Fermentert mat (2019) og var medforfatter og redaktør av heftet Storsopper under mikroskopet. Hun er tidligere styremedlem i Oslo og omegn sopp- og nyttevekstforening, hvor hun fortsatt er aktiv.


Vi har noen eksemplarer av boken Sopp Plukk & Bruk, som kan kjøpes etter foredraget. Anne Elisabeth Scheen vil signere boken.
Tilbudspris kr 250 – Betaling med Vipps

Arrangementet er gratis og åpent for alle.  Vil du være sikker på å få plass, så meld deg på. Vi registrerer ved ankomst.

Oppmøtedetaljer

Kulturtorget, Hovedbiblioteket - Inngang fra Kongens gate