Mikroskopering av sopp

Praktisk info

Fra: 04.11.2023 09:00

Til: 05.11.2023 16:00

Adresse: Kalvskinnet, Trondheim, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 2

Pris fra: 1000 kr

Ledere

Edel Kristin Humstad

91813781

edel.humstad@gmail.com

Bestill / Meld på

Påmeldingsfrist: 03.10.2023 22:00

Lær deg mikroskopering av sopp - egner seg for nybegynnere

Foreningen tilbyr mikroskoperingskurs i NTNUs lokaler på Kalvskinnet i Trondheim. Der er det mikroskoper til bruk i undervisningen.

Vi har vært så heldige å få avtale med Arne Aronsen, som kommer for å undervise oss. Den som har prøvd å finne ut av hettesopper kjenner Arne Aronsen som vår fremste ekspert. Sammen med danske Thomas Læssøe har han gitt ut den vakre boken The genus Mycena. Han er også en anerkjent naturfotograf. Han driver hjemmesiden www.mycena.no og har i hovedsak studert slekten mycena i norsk sammenheng. Han er cand. filol. fra Universitetet i Oslo.

Arne Aronsen

 

Foreningen har med heftet Storsopper under mikroskopet. Dette kan lånes under kurset og kjøpes for den som ønsker det. Medlemspris er  kr 325, for andre kr 375.

Medlemmer har redusert deltakerpris, så medlemskap lønner seg. Du kan melde deg inn her:
Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)

 

Program, med forbehold om justeringer:

 

Lørdag kl 0900 – 1600

    • Introduksjon til mikroskopet, innstillinger og kjemikalier
    • Hva slags mikroskop er bra nok?
    • Teoretisk gjennomgang av soppenes mikroskopiske karakter: askomyceter, basidiomyceter
    • Disseksjon av svovelsopp
    • Demonstrasjon av mikroskopering av sopp
    • LUNSJ
    • Praktisk mikroskopering. Øvelser og oppgaver.

 

Søndag kl 0900 – 1600

    • Arbeidsflyt. Fra soppen samles i skogen til kvalitetssikret bestemmelse og eventuelt belegg
    • Praktisk mikroskopering med bruk av nøkler, skivesopper
    • Teori med vekt på hettesopp
    • LUNSJ
    • Bestemmelseslitteratur
    • Praktisk mikroskopering. Øvelser / Oppgaver / Bestemmelse av sopp