[AVLYST] Matlaging med sopp i hovedrollen

Foto: Wenche Eli Johansen

Praktisk info

Fra: 23.09.2022 18:00

Til: 25.09.2022 16:00

Adresse: Hornebergvegen 5, 7038 Trondheim, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 12

Pris fra: 1000 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær hvordan man bruker soppfangsten til å lage lekre retter

Vi er så heldige at Wenche Eli Johansen kommer for å lære oss noen enkle grep for å lykkes med sopp på kjøkkenet. Mange av oss har sett med lengsel på alle de lekre retten Wenche Eli frister med i diverse grupper på facebook. Nå er det mulig å få plukke opp noen triks.

Wenche Eli er sopp- og matentusiast. Hun er kokk med fagbrev og har erfaring fra både inn- og utland. Hun er også soppsakkyndig, og liker å videreformidle hvordan vi kan lage sunn mat fra bunnen av, med gode råvarer høstet fra naturen.

Fra venstre: Steinsoppbuljong, Stekt blånende rørsopp, Pasta med sopp
Alle foto: Wenche Eli Johansen

Kurset baseres på at deltagere tar med seg sopp, og at de kan matsoppene de tar med selv. Det forutsettes kunnskap om matsopparter. Medbragt sopp skal være trygg og gjerne kontrollert av soppsakkyndig.

Det er ønskelig med flest mulig arter. Tørket, rå fryst, sammenkokt, fersk.

Ta også med:
Forkle, innesko, små glass med lokk, flasker for soppkraft og bokser for eventuell restemat, skrivesaker. Har du soppkokebøker, ta de gjerne med og husk å skrive navn i boka. Det er alltid interessant å se andres bøker og få tips.

Tidplan:
Fredag 23. september. kl. 18.00 – 20.00
Teori og orientering, samt litt praktisk forberedning for morgendagen.

Lørdag, 24. september. kl. 10.00 – 15.00
Teori. Hvordan forberede div. sopparter, for best mulig resultat for oppbevaring.
Litt teori om små grep som gjør det enklere å lykkes på kjøkkenet.
Vi lager varierte, enkle matretter av forskjellige sopparter.
Forbereder sopp for morgendagen, nedlagt sopp, syltet sopp, sopp i olje.

Vi avslutter dagen med et måltid, vi selv har produsert, i løpet av dagen.

Søndag, 25. september
Vi tilbereder mange soppretter og ferdigstiller soppene fra gårsdagens forberedelser.

Vi avslutter dagen med et måltid, vi selv har produsert, i løpet av dagen.

Fritert grønnkål, kantarell og pochert egg, Nedlagt sopp
Foto: Wenche Eli Johansen

Medlemmer har redusert deltakerpris, så medlemskap lønner seg. Det koster kr 1 000 for medlemmer, kr 1 500. For å få medlemsprisen må man være innlogget ved påmelding. I kursprisen er det lagt inn kr 250 per person i råvarer som brukes i matrettene.

Er du ikke medlem, kan du melde deg inn her:
Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)

Avbestillingsregler:
til og med 22. august  = refusjon av hele kursavgiften
fra 23. august til 15. september = refusjon av halve kursavgiften,
fra 16. september til kursstart = ingen refusjon

 

Oppmøtedetaljer

Stavne arbeids- og kompetansesenter