Familietur i fjæra ved Leangen med Plukk! Studér! Spis!

Praktisk info

Dato: 26.03.23

Tidspunkt: 09:00 - 12:00

Adresse: Lade alle 90, 7041 Trondheim, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 1

Pris fra: 350 kr

Ledere

Patrick Christian Bösch

401 09 318

patrick.c.bosch@ntnu.no

Arrangementet er stengt for påmelding

Ta barna med på utforskning i fjæra!

 
Omelett med tang                           Boken Plukk! Studer! Spis! er inkludert i kursprisen og blir utlevert ved kursstart.

Nå er sjøen full av spiselig tang og tare!  Du trenger ikke gå langt for å finne noe som kan smakes på. Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken.  Derfor inviterer vi dere til Plukk! Studer! Spis!

Det er Patrick Bösch som er deres guide inn i denne spennende verdenen. Patrick er sertifisert som både nyttevekstkyndig og soppsakkyndig. Han er aktiv dykker og kjenner sjøens spiselige vekster.

 

Påmelding: en plass pr. familie/gruppe (inntil fem personer med barn)

Kurset er laget for at voksne og barn skal ta det sammen. Foreldre, besteforeldre, onkler, tanter eller gode naboer – med egne eller andres barn. Barn elsker å sanke – og når de har funnet maten selv er de mer enn villige til å smake!

Oppmøte ved parkeringsplassen til Leangen Gård og så går vi samlet til fjæra der sankingen og matlagingen skal skje. Det er viktig at dere møter opp på tid da vi er avhengig av fjære for å sanke og kan derfor ikke vente. I tilfelle dere blir forsinket, ring Patrick ( 401 09 318 ).

På samlingen vil vi at dere skal smake på tang og tare, kanskje kan vi også finne noen tidlige nyttevekster i strandkanten. Dette blir brukt i alle rettene.  Men opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere: 

  • Slagstøvler eller vader samt brodder og nett/vaskepose + en saks pr. person.
  • Klær etter vær
  • Asjetter / bestikk
  • Vanntett boks eller pose hvis dere ønsker å ta noen tare med hjem

Til måltidet:

  • Ta med den maten familien din ønsker å spise på stranden.
  • Skal du steke/koke så ta med primus

Forslag til mat å ta med (nok til egen familie) hvor du lett kan tilsette tang som sankes er:

  • Salatbolle
  • Suppeposer (og f.eks. varmt vann på termos)
  • Foliepakker til grill som inneholder det du ønsker
  • Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet

Priser:
Kr 350 (familiepris for alle i gruppen) hvis én i gruppen/familien er medlem av NSNF
Kr 490 hvis ingen er medlem

Vi mener at den beste måten å lære på er å gjøre det sammen, og benytter derfor familiepris for opptil fem personer, med en blanding av voksne og barn. Prisen er redusert hvis minst én i gruppen kan logge seg på og bestille som medlem av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Er du ikke medlem og har lyst til å bli det, kan du melde deg inn her:

Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)

 

Oppmøtedetaljer

Oppmøte på parkeringsplassen ved Leangen Gård