Soppkontroll Ørland, Oksvoll

Praktisk info

Dato: 05.09.20

Tidspunkt: 14:00 - 15:00

Adresse: Tørremsveien 244, 7165 Oksvoll, Norge

Sted: Oksvoll, Gapahuken på Tørrem

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Edel Kristin Humstad

91813781

post@tsnf.no

Kirsti Anne Mandal

91663695

post@tsnf.no

Soppkontroll Oksvoll ved gapahuken ved sjøen nedenfor Tørremsveien.

Det er først sopptur i samme område 12-14. Oppmøte på parkeringsplassen ved Tørremsveien, like før gården Østheim. Turen går til gapahuken, og der blir det soppkontroll og smaksprøver fra bålpanna etter endt tur.

Til soppkontrollen anbefaler vi å ta med deg kurv og sortere de forskjellige artene i forskjellige bokser eller papirposer. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og bunnen av stilken, for å få med viktige kjennetegn som vi trenger for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukka. Du kan gjerne ta en runde i ditt nærmiljø før kontrollen og ta med deg sopper du lurer på hva er. Det er en enkel måte å bli trygg på nye arter som du ser de ofte.

Benytt anledningen til å møte våre flinke soppkontrollører, se på sopp som vokser i området, få informasjon om medlemsfordeler i TSNF og Norges sopp- og nyttevekstforbund, og slå av en sopp-prat! Arrangementet er åpent og gratis for alle.

Hjertelig velkommen til store og små!