Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Soppens dag – Selbu

Foto: Kirsti Mandal

Praktisk info

Dato: 05.09.21

Tidspunkt: 14:00 - 16:00

Adresse: Gjelbakken 3, 7580 Selbu, Norge

Sted: Selbu

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Bente Haarstad

95066484

post@tsnf.no

Soppens dag og soppkontroll i Selbu.

«Soppens dag» har siden 2009 blitt feiret hvert år første søndag i september i hele Norden. Det er Norges sopp- og nyttevekstforbund, i samarbeid med medlemsforeningene, som står for arrangementene rundt omkring i Norge.

Hensikten med dagen er å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte. I Norge finnes rundt 7.000 arter av storsopper, som alle spiller en viktig rolle i naturen. I tillegg gir soppen mat på bordet, men alt er ikke spiselig. Sopp er spennende både for voksne og barn. Ofte er barn flinkere til å se det som vokser på bakken enn voksne, og å lete etter sopp er en egen liten skattejakt.

I TSNF markerer vi dagen med stand med utstilling av sopp, soppkontroll, brosjyremateriell og litteratur, samt aktivitetshefte og premier til barna.

Til soppkontrollen anbefaler vi å ta med deg kurv og sortere de forskjellige artene i forskjellige bokser eller papirposer. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og bunnen av stilken, for å få med viktige kjennetegn som vi trenger for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukka. Du kan gjerne ta en runde i ditt nærmiljø før kontrollen og ta med deg sopper du lurer på hva er. Det er en enkel måte å bli trygg på nye arter som du ser de ofte.

Benytt anledningen til å møte våre flinke soppkontrollører, se på sopp som vokser i området, få informasjon om medlemsfordeler i TSNF og Norges sopp- og nyttevekstforbund, og slå av en sopp-prat! Arrangementet er åpent og gratis for alle.

Hjertelig velkommen til store og små!