Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Soppens dag – Kvål

Foto: Maria Myhre-Gomez Hegge

Praktisk info

Dato: 05.09.21

Tidspunkt: 18:00 - 20:00

Adresse: Rosmælen 20, 7228 Kvål, Norge

Sted: Folkets Hus, Kvål

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Hva skjer på soppkontroll?

Soppens dag markeres med soppkontroll og sopputstilling ved Folkets hus på Kvål

Dette blir avslutningen på foreningens kurs for utdanning av soppsakkyndige, som har gått av stabelen på Folkets hus

«Soppens dag» har siden 2009 blitt feiret hvert år første søndag i september i hele Norden. Det er Norges sopp- og nyttevekstforbund, i samarbeid med medlemsforeningene, som står for arrangementene rundt omkring i Norge.

Hensikten med dagen er å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte. I Norge finnes rundt 7.000 arter av storsopper, som alle spiller en viktig rolle i naturen. I tillegg gir soppen mat på bordet, men alt er ikke spiselig. Sopp er spennende både for voksne og barn. Ofte er barn flinkere til å se det som vokser på bakken enn voksne, og å lete etter sopp er en egen liten skattejakt.

I TSNF markerer vi dagen med stand med utstilling av sopp, soppkontroll, brosjyremateriell og litteratur, samt aktivitetshefte og premier til barna.

Til soppkontrollen anbefaler vi å ta med deg kurv og sortere de forskjellige artene i forskjellige bokser eller papirposer. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og bunnen av stilken, for å få med viktige kjennetegn som vi trenger for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukka. Du kan gjerne ta en runde i ditt nærmiljø før kontrollen og ta med deg sopper du lurer på hva er. Det er en enkel måte å bli trygg på nye arter som du ser de ofte.

Benytt anledningen til å møte våre flinke soppkontrollører, se på sopp som vokser i området, få informasjon om medlemsfordeler i TSNF og Norges sopp- og nyttevekstforbund, og slå av en sopp-prat! Arrangementet er åpent og gratis for alle.

Hjertelig velkommen til store og små!