Sankeren og kokken viser restaurantenes favoritter – episode 14

Praktisk info

Fra: 22.09.20 21:00

Til: 22.09.20 22:00

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 300

Antall plasser igjen: 226

Ledere

Maria Myhre-Gomez Hegge

97729230

maria@tsnf.no

Arrangementet er allerede ferdig

Påmelding innen 18.00 på arrangementsdagen


Informasjon om serien


Sjefsanker Jim-Andre Stene og kjøkkensjef Jørgen Ravneberg er gamle venner som har funnet tonen
på et nytt område: sopp og ville vekster og hvordan de brukes på kjøkkenet. Vi skal følge dem hver
uke framover til godt ut på høsten, se hva som er i sesong og lære hva de kan bruke hvordan de kan
brukes til spennende matretter slik som profesjonelle kokker.

Sammen vil Jim-André og Jørgen dele deres kunnskap om og entusiasme over alt som kan sankes i
naturen og hvordan vi kan bli flinkere til å bruke denne fantastiske ressursen. Hver sending omfatter 4-6 planter eller sopp, hvilke kjennetegn de har, hvordan man sanker og tar vare på fangsten i skogen og helt fram til kjøkkenet der Jørgen forteller og viser hvordan de kan tilberedes.

 


Dagens program, sendetid og påmelding


Tirsdag 21.00 med varighet på omtrent en time presenterer Jim og Jørgen «hvordan skal det lagres?», og lar oss bli kjent med ulike teknikker for konservering, slik som; sylting, fermentering, frysing, tørking, kandisering, lage eddik, einer/Slåpe som kapers, Singelfrys, tørke tang/bær, kandisere frukt og annet.

Alle sendingene er på tirsdager klokken 21.00 og varer omtrent en time. Du må melde deg på kalenderen på nettsidene til Trondheim sopp- og nyttevekstforening  innen klokken 18.00 samme dag som arrangementet. De som ikke er påmeldt innen 18.00, vil ikke motta link på e-mail.

Det er påmelding på hvert enkelt foredrag, som sendes over Google Meet med maks 300 deltakere. Se påmeldingslink nederst til venstre. PS! Pass på å skrive inn e-postadressen din riktig. Vi har lagt merke til at vi har fått en del e-poster i retur fordi adressen er feil.

 


Jim Andre Stene


Jim-Andre er soppkontrollør og aktiv i Trondheim sopp- og nyttevekstforening. Nå er livet hans fullt
av arbeidet med Trøndelag Sankeri AS, som uten tvil er Norges største sankebedrift med over 200
produkter på listen og hele landet som kunder.

 


Jørgen Ravneberg


Jørgen Ravneberg, kokk og forfatter av "Sankeboka"

Jørgen Ravneberg er kjøkkensjef på restaurant Kolonihagen Frogner i Oslo og har erfaring fra flere stjernerestauranter i Europa. Opprinnelig oppvokst i Alta, Finnmark, har han vokst opp i en gartnerfamilie hvor han utviklet et sterkt forhold til spiselige vekster i naturen rundt oss. Jørgen har utgitt Sankeboka der han beskriver 177 spiselige vekster. Du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut.

 


Praktisk informasjon om innlogging


Møtet vil bli arrangert i videokonferanseprogrammet Google Meet. Informasjon om hvordan du
logger deg på vil bli sendt ut tre timer før møtestart. Har du ikke fått påloggings-informasjon, sjekk
først søppelposten din og så ta kontakt med møteleder på den oppgitte mailadressen.
Google Meet fungerer alle vanligere nettlesere. Det er også mulig å bruke en app på mobiltelefonen.
Du finner appen på Google Play eller Appstore. Blir du spurt om møtekode, så oppgi lenken du har
fått i mailen som sendes ut før møtestart. Møtet begynner presis. Vi regner med å holde på cirka en
time.

 


Arrangører


Sendingene er et samarbeid mellom

  Trondheim sopp- og nyttevekstforening og Norges sopp- og nyttevekstforbund.


Følg med på kalenderen for å høre om temaene framover!

Vi sees!

 

Hilsen
Jim Andre Stene og Jørgen Ravneberg
Trondheim sopp – og nyttevekstforening og Norges sopp- og nyttevekstforbund