Matkurs med «uvanlig» sopp

Praktisk info

Fra: 21.09.19 10:00

Til: 22.09.19 17:00

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Pris medlem: Kr 1000

Dette arrangementet er kun for medlemmer

Antall plasser: 20

Antall plasser igjen: 20

Ledere

Edel Kristin Humstad

91813781

edel.humstad@gmail.com

Arrangementet er allerede ferdig

Matkurs med fokus på bruk av "uvanlig" matsopp.

Er du godt vant med å bruke sopp i matlaging, og ønsker å utvide sopprepertoaret på kjøkkenet? Kunne du tenkt deg å spise fluesopp? Er du nysgjerrig på hva grønn anistraktsopp smaker? Visste du at du kan bruke pepperrørsopp som krydder? Har du lenge hatt lyst til å smake riddermusserong, men ikke helt turt å prøve? Synes du begersopper ser oppriktig delikate ut? Da er dette kurset for deg!

Utvalget på kurset vil selvfølgelig være avhengig av hva skog og mark har å by på akkurat da, men vi håper å kunne kokkelere og spise bl.a. kamfluesopper, rødnende fluesopp, blodrørsopp, pepperrørsopp, skarpe risker, skarpe kremler, skjellpiggsopper, korallsopp, begersopp, øresopp, klubbesopp, stanksopp og diverse musseronger, vokssopper, knippesopper og traktsopper. Her blir det med andre ord ingen kantareller og steinsopp å finne, men i stedet fullt fokus på sopp man ikke ser så veldig ofte på matfatet.

For best utbytte av kurset er det en fordel å ha god kjennskap til sopp fra før og være trygg på hva man plukker. Mindre erfaring er dog ingen hindring, det vil være sertifiserte soppkontrollører til stede på kurset som vil gjennomgå og godkjenne innbragt sopp før den tas i bruk i matlaging.

Vi har fått med oss Lars Laurentius Paulsen fra Troll restaurant til å ta oss med på en smaksreise vi aldri før har vært med på. Lars har jobbet som kjøkkensjef, sous chef og kokk i 14 år, med fartstid hos bl.a. Restaurant Tranen, St. Lars, Restaurant SüdØst, Innovasjon Norge, Wallmannssalonger og de nordiske ambassader i Berlin. Han er også medforfatter på boka «På grillen», og skribent for matmagasinet NORD. Han har for noen år siden trukket hjem igjen til Trøndelag, og etter kort tid grep han muligheten til å åpne sin egen restaurant på Fosenkaia. Troll har nå vært åpent i 3 år, og er kjent for sin lekenhet med norske råvarer. For oss som arrangerer matkurset, er Lars best kjent som den kokken i Trondheim som tar imot og eksperimenterer mest med alle tenkelige (og utenkelige) sopparter. Det vil bli både praktisk matlaging og noe teori omkring bruk av forskjellig sopp til mat. Det oppfordres til at alle påmeldte tar med «uvanlig» matsopp til kurset – se forslag til ønskede arter lenger oppe.

Kurset er eksklusivt for medlemmer av TSNF. Påmelding åpnes for allmennheten 16. august dersom det mot formodning skulle være ledig kapasitet. Sørg for å ha betalt medlemskontingent før påmelding, da påmelding vil bli kryssjekket mot medlemslisten. Ev. påmeldinger før 16. august fra ikke-medlemmer vil bli refundert og slettet. Er du usikker på om du har betalt medlemskontingent, så kan du sjekke din status på https://gnist.styreweb.com/

Påmeldingslenke til dette eksklusive medlemstilbudet sendes kun via eget nyhetsbrev til TSNF sine medlemmer.