Grunnkurs om sopp – Stjørdal

Foto: Åshild Løvås Borgersen

Praktisk info

Fra: 14.08.20 17:00

Til: 22.08.20 17:00

Adresse: Stjørdal, Norge

Forening: Trondheim sopp- og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Pris medlem: Kr 850

Pris ikke-medlem: Kr 1000

Antall plasser: 20

Ledere

Maria Myhre-Gomez Hegge

97729230

maria@tsnf.no

Arrangementet er allerede ferdig

Påmelding nederst i menyen til venstre

Velkommen til Grunnkurs om sopp!

Trondheim sopp- og nyttevekstforening arrangerer grunnkurs i sopp, på 20 timer med kursleder Maria Myhre-Gomez Hegge. Oppmøtested vil bli sendt ut til deltakerne før kursstart.

Her vil de vanligste matsoppene bli gjennomgått, samt noen giftsopper. Man lærer å skille mellom slektskarakterer (rør, porer, pigger, skiver osv.), og det vil være fokus på å gjøre kursdeltagerne sikre på de mest vanlige matsoppene.

Man vil også lære plukketeknikk og få tips om tilberedning og oppbevaring av matsopp. Kurset vil i sin helhet foregå utendørs. Teori og praktisk læring vil bli gitt muntlig i felt.

Program: 

Fredag 14.08.2020, klokken 17.00 – 21.00

Lørdag 15.08.2020, klokken 09.00 – 17.00

Lørdag 22.08.2020, klokken 09.00 – 17.00

 

Hovedmålet
Deltakerne skal lære å kjenne et utvalg gode matsopper og de farligste giftsoppene. Etter kurset skal deltakerne føle seg trygge på disse artene, kunne plukke dem og bruke til mat.

Andre læringsmål:

  • Forstå enkel gruppering av sopper: skivesopper, rørsopper, ribbesopper, poresopper, røyksopper, andre
  • Kjenne betegnelsene for soppens forskjellige deler: stilk, hatt, skiver, rør, porer, ring, hylster, mycel, etc
  • Skjønne hva sporer er og betydningen av sporepulverfarge for artsbestemmelse
  • Forstå forskjellen på soppen man plukker (fruktlegemet) og hele organismen (mycelet under jorden + fruktlegemet)
  • Forstå forskjellene på parasittsopp, strøsopp og mykorrhizasopp
  • Forstå at forskjellige arter sopp lever i forskjellige naturtyper
  • Lære å sanke og oppbevare sopp så matkvaliteten bevares best mulig
  • Få god opplevelse av hvordan sopp stelles og enkelt kan brukes på kjøkkenet

 

Forbehold om minimum 10 deltagere, og max 20.